Webdesign

Bouw en optimalisatie van websites die geld opleveren

Een flitsende website is niet per definitie de beste optie. Een website die geld oplevert wél!

 

Als je website niet optimaal is, dan loop je klanten en omzet mis.

Ik maak websites die passen bij mijn klanten. En daarvoor is het belangrijk dat we bij de ontwikkeling van je nieuwe website samenwerken. Ik wil jou en je bedrijf leren kennen!

De allerbelangrijkste vraag die we gaan beantwoorden voordat we aan de website gaan beginnen is: Wat wil je bereiken met je website?

Mogelijke antwoorden hierop zijn: "Ik wil dat mensen producten uit mijn webshop kopen". Of: "Ik wil dat mensen contact met me opnemen voor een kennismakingsgesprek" Of misschien: "Ik wil dat mensen zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief".

Dan gaan we daar ook op focussen. Alles wat afleidt van dat doel wordt ondergeschikt of misschien zelfs weggelaten.

Je website is meer dan het uithangbord van je bedrijf. Een goede website geeft een impuls aan je bedrijf! Daarom is het ongelooflijk belangrijk dat deze website goed in elkaar zit.

Bezoekers van je website beslissen binnen 3 seconden of ze verder kijken of weer wegklikken.

Je hebt drie seconden voor de eerste indruk

En als ze besloten verder te kijken, dan wil je ze overtuigen dat jij degene bent die ze moeten hebben. Hoe doen we dat?

1. Beantwoord meteen de drie belangrijkste vragen van je bezoekers:

  • Waar ben ik?
  • Wat hebben ze hier?
  • Wat maakt dit bedrijf uniek?

Dat klinkt heel logisch, maar echt heel veel websites beantwoorden deze drie vragen niet!

2. Zorg voor een heldere navigatie en een duidelijke Call to Action

Laat je bezoekers niet zweven, maar reik ze aan wat ze op je website kunnen vinden. Of beter nog: verleid je bezoekers te klikken op links zodat ze van je gaan kopen of in contact komen met je: een Call to Action.

3. Maak het persoonlijk

Jij doet toch ook het liefst zaken met iemand die je kent? Laat jezelf zien!

4. Content is King

Er wordt gezegd dat mensen niet lezen op internet. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat simpelweg niet waar is. Jij leest dit stukje toch ook? Overtuig mensen met relevante informatie, die op een goede manier gebracht wordt.

5. Laat referenties zien

Overtuig je bezoekers dat je écht zo goed bent als je zegt dat je bent. Laat het namelijk door anderen zeggen!

Meer dan de helft van je bezoekers is mobiel

Meer dan de helft van je bezoekers gebruikt een mobiel apparaat.

En toch is maar 18,3% van de websites van MKB-ers zo gebouwd dat deze geschikt is voor mobiele bezoekers. De overige 81,7% bedient haar bezoekers dus niet optimaal en laat waarschijnlijk omzet liggen.

Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat je website optimaal geschikt is voor gebruik op de smartphone en tablet!

WordPress is optimaal geschikt voor websites die responsive zijn. Responsive websites passen zich automatisch aan aan de grote van het scherm waarop ze weergegeven worden.

En bovendien: Google waardeert websites die geschikt zijn voor mobiel.

Alle websites die ik maak zijn responsive en dus geschikt voor mobiele bezoekers.

Ik maak veel gebruik van WordPress, net zoals 26,6% van alle websites op internet.

Hieronder vindt je Les 1 van mijn (aankomende) cursus Beginnen Met WordPress. Hierin leg ik precies uit wat WordPress is:

Een korte samenvatting van de inhoud van de video:

Waarom gebruik ik WordPress?

1. WordPress is Open Source. 

WordPress is Open Source en gratis. Duizenden vrijwilligers zijn constant bezig om WordPress te ontwikkelen en verbeteren.

WordPress is gebruikersvriendelijk. Je kunt zelf aanpassingen doen, zonder ontwikkelaar. Je hoeft geen HTML te leren. Als je met een tekstverwerker als Microsoft Word kunt werken, kun je je website bewerken.

Wordpress

1. WordPress is ook voor jou, als gebruiker, makkelijk te gebruiken

Het beheren van een WordPress site is lekker eenvoudig. De teksteditor lijkt heel erg op Microsoft Word en afbeeldingen voeg je met een paar klikken toe. Bovendien houdt WordPress versies bij van je pagina’s en berichten. Toch niet zo tevreden over die laatste aanpassing? Dan gaan we toch terug naar de vorige versie.

2. Google loves WordPress

Websites die gemaakt zijn in WordPress zijn heel goed te optimaliseren voor Google. De code zelf zit al goed in elkaar en plugins als WordPress SEO Plugin van Yoast geven we je website nog een extra boast.

3. WordPress is flexibel en uitbreidbaar

Er zijn duizenden plugins en thema’s beschikbaar, zowel gratis als betaald. Met thema’s kun je in een paar klikken de look van je website aanpassen. Met plugins voeg je nieuwe functionaliteiten toe.

4. Veel ondersteuning beschikbaar

Ik ga er natuurlijk vanuit dat jij zo tevreden bent over mijn werk, dat wij een langdurige zakelijke relatie opbouwen. Maar stel nou dat je toch met een andere ontwikkelaar verder wil, dan is dat geen enkel probleem. Ook zijn er een aantal goede websites waar je meestal erg snel een antwoord hebt op je WordPress-vraag.

5. Google loves WordPress

WordPress websites volgen alle standaarden, zoals gedefinieerd door de W3C, en zijn opgebouwd uit schone, snelle en zoekmachine-vriendelijke code. Met Plugins als Yoast!, waar ook een gratis versie van beschikbaar is, geef je de zoekmachine-vriendelijkheid nog een extra boost.

6. Je website is van jou!

En, heel belangrijk, je website is van jou. Wanneer je een oplossing van een ander bedrijf gebruikt, ben je vaak gebonden aan hun server en hun voorwaarden. Van wie is de website dan? Wat gebeurt er als de leverancier, om wat voor reden dan ook, stopt? Met WordPress ben je volledig in control. Je kunt meestal eenvoudig gegevens van een vorige website importeren. En mocht je onverhoopt tot af willen van WordPress, dan kun je ook eenvoudig je gegevens weer exporteren.

Wat vinden mijn klanten van mij?

Frans AdriaanseFrans AdriaanseAdriaanse Autoverhuur

Wij zijn erg tevreden met onze website. Rick heeft goed begrepen wat wij voor ogen hadden: een website waar onze klanten snel informatie kunnen vinden en eenvoudig een auto kunnen reserveren.

Sinds we zijn overgestapt op de nieuwe website, is het aantal reserveringen via onze website gestegen met ruim 36%!

Ik ben superblij met mijn nieuwe ledensite. Als briefing had ik schetsen aangeleverd van de site die ik wilde, en Rick bouwde een site die nog beter was dan de site die ik voor ogen had. Want hij was bereid om on the fly nog wat verbeteringen in het ontwerp en de user experience door te voeren.

Rick is de externe technische man in mijn bedrijf en ik ben heel blij met hem. Ik laat alles aan hem over; de website, de ledenwebsite (Wishlist), de autoresponder (Autorepond), hosting, alles! Hij zet alles zelfstandig op, overlegt indien nodig en levert precies wat ik wil. Heerlijk!

Recent Werk

eLearning Made Easy

eLearning Made Easy

Onderneem Grenzeloos – Lisette Brattinga-Haker

Onderneem Grenzeloos – Lisette Brattinga-Haker

O2 Studio

O2 Studio

En dan de hamvraag: wat kost dat?

Omdat ik websites maak die toegespitst zijn op jouw wensen, kan ik je geen precieze prijs geven voordat we goed kennisgemaakt hebben. Websitebouwers die je wel vooraf een exacte prijs geven, maken een generiek product, een eenheidsworst.

Als we kennisgemaakt hebben, stellen we samen een pakket op van wensen en eisen. Daarnaast laat ik je de basis van het ontwerp van de website zien en geef ik je een exacte prijs.

Inderdaad! Ik ga al een ontwerp maken, voordat we een deal gemaakt hebben. En vind je het toch niks, dan betaal je ook niks.

Zullen we samenwerken?

Ik kijk er naar uit om jouw verhaal te horen. Om te horen wat jou drijft en wat jouw bedrijf geweldig maakt.

Zullen we samenwerken? Dan maken we samen een website maken die niet een 'uithangbord voor je bedrijf' is, maar die je geld gaat opleveren!

Vul even je gegevens in en ik neem contact met je op.