Membership Websites

Genereer extra inkomen met een volledig geautomatiseerde Membership Website

Als je tien jaar geleden een cursus kocht, ontving je per post een DVD. Tegenwoordig is er een veel betere oplossing: een ledenwebsite.

Wat is een Membership Website?

schrijven-voor-internet-frontEen Membership Website, of Ledenwebsite, is een website waar je jouw klanten een afgeschermde omgeving aanbiedt. In deze omgeving kunnen ze bijvoorbeeld cursussen volgen die ze bij je hebben gekocht.

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw waardevolle content niet zomaar op straat komt te liggen. De Membership Website is dan ook goed beveiligd. Aan de andere kant is het belangrijk dat je klanten eenvoudig bij de producten kunnen die ze hebben gekocht.

Membership Websites die ik heb bouw, hebben een goede balans tussen beveiliging en gebruikersvriendelijkheid. Bovendien heb ik een aantal innovatieve functies toegevoegd, waardoor de gebruikersvriendelijkheid nog meer wordt verhoogd, zonder de veiligheid te verminderen.

Dit zijn een paar van de Membership Websites die ik al gebouwd heb

Membership Site voor Aartjan van Erkel

Membership Site voor Aartjan van Erkel

Membership Site voor Taco Oosterkamp

Membership Site voor Taco Oosterkamp

Membership Site voor Ideaal in Bedrijf van Ninke van der Leck

Membership Site voor Ideaal in Bedrijf van Ninke van der Leck

Hoe werkt een Membership Website?

Het doel van je Membership Website is dat jouw klanten zo eenvoudig mogelijk en zonder onnodige afleiding, hun gekochte cursus kunnen volgen. De Membership Website moet intuïtief zijn opgebouwd, zodat je klanten er eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken. Bovendien moet de Membership Website helemaal automatisch zijn werk doen. Klanten die je producten kopen moeten volledig automatisch toegang krijgen.

Om ervoor te zorgen dat jouw zich thuis voelen op je ledenwebsite, maak ik gebruik van de standaarden van Google Material Design. Je gebruikers herkennen (bewust en onbewust) de gebruikte elementen en vinden snel hun weg.

Aan de andere kant mag niet zo zijn dat jij je zorgen hoeft te maken om de techniek. Nieuwe content toevoegen moet makkelijk zijn en je moet snel kunnen zien wie toegang heeft tot welke producten.

Blauwdruk

Met de punten hierboven in mijn achterhoofd en met de ruime ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd met Membership Websites, heb ik een blauwdruk gemaakt van de ideale Membership Website. Deze blauwdruk kan ik ook voor jou inzetten. Doordat ik jouw logo, jouw huisstijlkleuren en jouw afbeeldingen toepas, wordt het een Membership Website die bij jou en jouw bedrijf past.

Je ziet hier een weergave van de voorpagina van je Membership Website, zoals je klant die ziet wanneer hij zojuist ingelogd is. Wanneer je op de afbeelding klikt, krijg je een grote weergave te zien.

Producten en Modules

Op de Membership Website kun je je producten opdelen in Modules. Deze modules kun je in één keer beschikbaar maken aan je klanten, maar je kunt bijvoorbeeld ook iedere week een nieuwe module vrijgeven, zodat je cursist een door jou ontworpen tijdlijn volgt. De modules die nog niet beschikbaar zijn, zijn al wel zichtbaar, maar doordat het blok van de module licht doorzichtig is, is het direct duidelijk dat deze (nog) niet beschikbaar is.

Bestanden

Bij een online cursus horen vaak bestanden. Bijvoorbeeld een PDF met slides, een Word-document met een werkboek, of een e-book met voorbeelden. Ook kun je een serie links naar andere websites opgeven, bijvoorbeeld met handige tools.

Deze bestanden kun je eenvoudig centraal invoeren en vervolgens automatisch bij iedere module terug laten komen, zonder extra handwerk. Voeg je vervolgens bestanden toe, of pas je er een aan, dan wordt deze automatisch overal aangepast.

Je kunt ook bestanden toevoegen die alleen bij een module horen, die dan vervolgens op dezelfde, duidelijke manier worden weergegeven.

Navigatie

Je wilt graag dat je klanten eenvoudig tussen de verschillende lessen kunnen navigeren. Je kunt daarom boven iedere module een Navigatie zetten, met links naar de vorige en volgende module en een link naar de overzichtspagina. En heeft een klant nog geen toegang tot de volgende module, dan verschijnt de link natuurlijk ook niet.

En mocht je ooit de volgorde van de modules willen wijzigen, dan past deze navigatie zich automatisch aan. Geen extra handwerk dus!

Bekijk de Demo-website

Wil je graag zelf eens kijken hoe de Membership Website eruit ziet? Vul hieronder dan je gegevens in. Je ontvang dan een e-mail met je persoonlijke inloggegevens.

Ja, stuur mij inloggegevens voor de Demo Membership Website!

 

Waarschuwing: nu volgt een redelijk technisch stuk. Mocht je daar niet mee bezig willen zijn, dan geef ik je geen ongelijk. Ik doe dat graag voor je!
Klik dan hier om verder te gaan na het technische stuk

Schema voor een Membership WebsiteWordPress

De basis van de Membership Website wordt gevormd door WordPress. WordPress is het meest gebruikte CMS van dit moment. 26,6% van alle websites op internet draait op WordPress.

WordPress is erg gebruikersvriendelijk. Als je met Microsoft Word kunt werken, kun je ook met WordPress werken.

WishList Member

De beveiliging wordt verzorgd door WishList Member. Dit is een robuuste plugin met veel mogelijkheden. Je kunt eenvoudig pagina's en bestanden aanwijzen die beschermd moeten worden. Ook kun je je klanten verschillende niveaus toekennen, die elk toegang geven tot andere delen van je website.

Een andere veelgebruikte mogelijkheid, is het 'druppelen' van content. Je cursist krijgt bijvoorbeeld automatisch iedere week toegang tot de volgende module.

RAM Membership Tools PRO

Ondanks dat ik erg enthousiast ben over WishList Member, mis ik een aantal belangrijke features. Daarom heb ik de plugin RAM Membership Tools PRO ontwikkeld.

Met deze plugin kun je eenvoudig Producten en Modules aanmaken. Vervolgens kun je de gebruiker op een intuïtieve manier laten zien waar hij toegang toe heeft en waar hij (nog) geen toegang toe heeft. Ook kun je zaken op pagina's tonen of juist verbergen, afhankelijk van waar de gebruiker toegang toe heeft.

Zo vindt de gebruiker snel zijn weg op je Membership Website.

Voor nieuwe gebruikers biedt RAM Membership Tools PRO de optie om een link aan te maken waarmee de gebruiker eenvoudig voor de eerste keer in kan loggen. Daarna kan de gebruiker zijn eigen wachtwoord kiezen. Op deze manier omzeil je het 'automatisch gegenereerde wachtwoord', zoals bijvoorbeeld 'R86qovo732'. Dit is niet alleen gebruikersonvriendelijk (type dat wachtwoord maar eens over...), maar levert ook veel klantvragen op, omdat gebruikers het wachtwoord bijvoorbeeld niet juist overnemen.

RAM Membership PRO is exclusief beschikbaar voor mijn klanten.

Better WishList API

Een API is een basis waarop computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren, zonder menselijke tussenkomst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een Shoppingcart die na betaling een seintje geeft aan WishList dat een gebruiker toegang mag krijgen tot een product.

WishList Member heeft een API, maar ik vind deze niet toereikend. Er ontbreken bepaalde checks. Bovendien is het niet mogelijk om de voor- en achternaam van de gebruiker mee te sturen. Daarom heb ik een plugin ontwikkeld die deze functionaliteiten wel heeft: Better WishList API.

Better WishList API vervangt de ingebouwde API van WishList Member.

Wat vinden mijn klanten van me?

Ik ben superblij met mijn nieuwe ledensite. Als briefing had ik schetsen aangeleverd van de site die ik wilde, en Rick bouwde een site die nog beter was dan de site die ik voor ogen had. Want hij was bereid om on the fly nog wat verbeteringen in het ontwerp en de user experience door te voeren.

Ninke van der LeckNinke van der LeckBusinesscoach

Met een online bedrijf dat hard groeit, had ik regelmatig te maken met technische hobbels. Ik merkte dat het mijn groei en humeur belemmerde. Toen ik een nieuwe online omgeving wilde creëren voor mijn online programma's wist ik dat mijn team en ik er niet zelf meer uit zouden komen.

Rick zag direct wat hij kon oppakken en nam ons alle technische uitdagingen uit handen. Dat zorgde er voor dat we binnen korte tijd alles geïmplementeerd hadden. Zonder stress! En op het moment dat de systemen waarmee ik werk bepaalde functies niet hadden, bouwde Rick ze gewoon zelf. Zo zorgde hij er voor dat ik me als ondernemer niet hoef aan te passen, maar dat alles wordt aangepast aan hoe ik het wil hebben. En dat werkt natuurlijk heerlijk.

Wil je tijd en frustratie besparen, dan kan ik Rick van harte aanbevelen. Hij is communicatief, snel en deskundig.

Taco OosterkampTaco Oosterkampbedrijfsgroei.nl

Ik wilde graag een online omgeving hebben, waar onze klanten mijn online trainingen eenvoudig kunnen gebruiken. Het kostte me eerst al een paar weken om uit te zoeken welke oplossingen er zijn, maar daar werd ik allemaal niet blij van. Ook al niet omdat ik wilde dat het allemaal goed geïntegreerd zou worden met ons CRM.

Toen kwam ik via Aartjan van Erkel en Anne Raaymakers bij Rick terecht. Rick beloofde me om dit voor eens en altijd voor mij uit te zoeken. Hij zou er dan ook voor zorgen om het helemaal werkend te krijgen. En dat is precies wat er is gebeurd!

Het bouwproces was no-nonsense en nu hebben we een prachtige ledenwebsite, die koppelt met ons favoriete CRM. Mijn team heeft er weinig omkijken meer naar en onze klanten hebben eenvoudig toegang tot onze materialen, waar zij weer heel blij van worden.

Bekijk de Demo-website

Wil je graag zelf eens kijken hoe de Membership Website eruit ziet? Vul hieronder dan je gegevens in. Je ontvang dan een e-mail met je persoonlijke inloggegevens.

Ja, stuur mij inloggegevens voor de Demo Membership Website!

Wat is mijn investering?

Ledenwebsite
€ 987

WishList Member (t.w.v. $ 197,-)

Volledig geïnstalleerd en klaar voor jouw content

Jouw logo en huisstijl-kleuren

Zeer klantvriendelijke layout

Bescherming van je content per gebruiker op product- en moduleniveau

Overzichtspagina met producten

Per product overzichtspagina met modules

Mogelijkheid om inhoud te laten "druppelen" (bijv. iedere week een les)

Super-eenvoudig zelf te beheren

Plus

1,5 uur extra service t.w.v. € 97,50, bijvoorbeeld voor maatwerk

3 maanden WordPress Onderhoud Service t.w.v. € 65,-

Ledenwebsite - Maatwerk
In overleg

WishList Member (t.w.v. $ 197,-)

Volledig geïnstalleerd en klaar voor jouw content

Jouw logo en huisstijl-kleuren

Intuïtieve layout

Bescherming van je content per gebruiker op product- en moduleniveau

Overzichtspagina met producten

Per product overzichtspagina met modules

Mogelijkheid om inhoud te laten "druppelen" (bijv. iedere week een les)

Super-eenvoudig zelf te beheren

Plus:

Volledig geautomatiseerd proces: je klant koopt het product, krijgt logingegevens en kan meteen aan de slag.

Integratie met Autorespond, ActiveCampain, Infusionsoft of WooCommerce

Mijn Account-pagina voor gebruikers

Plus:

Layout volgens jouw specifieke wensen

Design volledig aangepast aan jouw stijl

Maatwerkfunctionaliteiten

Plus:

6 uur extra service t.w.v. € 330,-, bijvoorbeeld voor maatwerk

12 maanden WordPress Onderhoud Service t.w.v. € 250,-

Zullen we samenwerken?

Ik kijk er naar uit om jouw verhaal te horen. Om te horen wat jou drijft en wat jouw bedrijf geweldig maakt.

Zullen we samenwerken? Dan maken we samen een Membership Website die jou geld op gaat leveren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de techniek.

Vul even je gegevens in en ik neem contact met je op.