Veel van mijn klanten hebben ledenwebsites en maken daarnaast gebruik van Autorespond. Dat is een prachtige combinatie. Maar toch ging de combinatie tussen Autorespond en WishList Member niet altijd goed. Daar heb ik een plugin voor geschreven: Better WishList API.

WishList Member is een plugin voor WordPress waarmee je de toegang tot je website kunt regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een online cursus op je pagina zetten, die alleen toegankelijk is voor gebruikers die de cursus hebben gekocht. En als de cursus wordt opgevraagd door iemand die geen toegang heeft, dan wordt die netjes doorgestuurd naar bijvoorbeeld een verkooppagina.

Autorespond is een Nederlandse dienst die enigszins te vergelijken is met Mailchimp. Je kunt nieuwsbrieven versturen, aanmeldingen verwerken, etc. Je kunt echter veel meer: je kunt met Autorespond ook klanten laten afrekenen voor producten.

De combinatie WishList Member en Autorespond is een heel mooie! Een klant koopt bijvoorbeeld een online cursus op je website en rekent af bij Autorespond. Autorespond geeft vervolgens een seintje aan de WishList Member plugin op jouw website, waarna de gebruiker automatisch toegang krijgt. Allemaal zonder handmatige acties van jou.

Maar, er waren een paar tekortkomingen aan de combinatie. Zo ging het bijvoorbeeld mis als een klant een tweede product koopt. Om dit op te vangen, heb ik een plugin geschreven die de originele plugin van WishList Member vervangt:

Better WishList API

Deze plugin heeft een aantal voordelen, waarvan de opvallendste zijn:

 • Bij een nieuwe aanmelding van Autorespond, controleert Better WLM API of de gebruiker in kwestie al bestaat. Dit doet hij door het e-mailadres te vergelijken met de e-mailadressen van de bestaande gebruikers. Als de gebruiker al bestaat, wordt er geen nieuwe gebruiker aangemaakt, maar wordt het nieuwe product toegevoegd aan de bestaande gebruiker.
 • Bij een nieuwe aanmelding of bij het toevoegen van een nieuw product aan een bestaande gebruiker, kan Better WLM API een e-mail naar je sturen. Zo weet je dat de koppeling goed is gegaan, zonder dat je handmatig moet gaan kijken op je website.

Better WishList API is gratis beschikbaar in de WordPress Plugin Directory.


 

Wil je meer informatie, advies op maat of wil je hulp bij de installatie van deze plugins? Kijk dan eens naar mijn Strippenkaart:

Heb je er ook zo’n hekel aan als je bij de parkeergarage net twee minuten te lang hebt geparkeerd en meteen een uur extra moet betalen? Ik ook! Daarom betaal je met de RAM ICT Services Strippenkaart per minuut. 

No Nonsense – To the Point !

Net zoals bij veel andere webdesign-bureaus, kun je bij mij een Strippenkaart kopen voor diverse (kleine) werkzaamheden. Via deze strippenkaart koop je vooraf een aantal minuten in. Je kunt je strippenkaart vervolgens gebruiken voor alle gewenste werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld:

 • Het installeren en configureren van een plug-in
 • Het plaatsen van nieuwe inhoud en foto’s
 • Het toevoegen van extra functionaliteit
 • Het geven van advies

Waarom is dit interessant?

 • Vooraf werkzaamheden inkopen is voordeliger ten opzichte van het reguliere uurtarief
 • Je krijgt niet een hoop kleine facturen
 • We kunnen snel aan de slag, omdat we niet een offerte-traject hoeven te doorlopen

Maar goed, deze voordelen heb je ook bij andere webdesign bureaus. Waarom is de RAM ICT Services Strippenkaart beter dan die van anderen?

 • Je tegoed verloopt niet. Niet na een jaar, niet na twee jaar.
 • Ik reken de werkzaamheden af per minuut. Dus niet per kwartier of tien minuten. Zo betaal je nooit teveel.

Interesse? Neem contact met me op!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *